Kek Yang Dibuat Oleh Lelaki Rusia Ini Adalah Sangat Luar Biasa

Pembuat kek profesional dari rusia, Renat Agzamov telah menghasilkan pelbagai bentuk kek. Kek-kek yang dihasilkan olehnya adalah sangat luar biasa dan menakjubkan. Renat Agzamov bukan sahaja terkenal di Rusia malahan banyak negera yang mengenalinya.

Mari lihat kek-kek ciptaannya yang begitu memukau:

1. Istana 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Мы снова покоряем новые вершины🚀 Высота торта – 2,4м с тележкой – 3,4м Замок состоит из 19 600 деталей, склеенных вручную и 712 окон. Торт украшен 9 000 сладких цветов, которые были склеены из 126 000 отдельных лепестков… Помимо того, что в здании использована художественная подсветка , главную изюминку увидите чуть позже на видео … 😎👌 Ну а я, пользуясь случаем, хочу пожелать молодым – радости и счастья в семейной жизни!❤️❤️

A post shared by RENAT AGZAMOV (@renat_agzamov) on

Sukar untuk dibayangkan bahawa kek ini terdiri daripada 19.6 ribu bahagian yang disambungkan bersama-sama. Kek ini memiliki 712 tingkap dan 9,000 kuntum bunga yang terdiri daripada 126,000 kelopak. Ini adalah contoh seni yang luar biasa!

2. Northern lights

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Торт с эффектом СЕВЕРНОГО СИЯНИЯ. скоро выложу видео🔥🔥🔥 все съедобное

A post shared by RENAT AGZAMOV (@renat_agzamov) on

Kek ini kelihatan seperti Northern lights bercahaya yang anda dapat lihat di beberapa bahagian dunia. Sungguh mengagumkan bagaimana Renat dapat mencapai peralihan warna itu. Dan tentu sahaja, kek ini benar-benar boleh dimakan!

3. Kristal

Ini adalah kek yang elegan dan kelihatan seperti ia terapung di ruang angkasa. Hiasan diperbuat daripada karamel. Ketinggian kek ini adalah 5 kaki.

4. Istana Magis

Kek ini menakjubkan kerana menonjolkan setiap “tingkat”nya. Dan pencahayaan menyoroti skala karya.

5. Maghribi

Setiap terperinci kek ini hebat: arca coklat, gerbang, lajur, bunga, dan hiasan asli. Gaya Maghribi diwakili oleh warna-warna cerah. Kek ini setinggi 5.7 kaki.

6. Valeri Fountain

Apabila anda melihat kek ini, sukar untuk mempercayai bahawa segala-galanya di dalamnya boleh dimakan. Air adalah karamel dan hiasan (Poseidon dan ikan duyung, ikan, tritons, cupids, dan kuda laut) diperbuat daripada coklat. Ia gaya klasik yang paling baik. Ketinggiannya ialah 6.8 kaki.

7. Epal Magis

Bahagian terbaik kek ini adalah epal. Pengeluaran bahagian karamel ini dilakukan dengan teknik yang sama seperti membuat kaca Venetian. Membuat kek dari saiz ini adalah tugas yang sangat sukar. Ketinggian kek adalah 7.5 kaki.

8. The Louvre

Semua perhatian ditarik ke lampu chandelier yang diperbuat daripada coklat. Adalah menakjubkan bagaimana terperinci walaupun perkara-perkara kecil. Ketinggian kek adalah 7.8 kaki dan beratnya 992 paun.

9. Angsa menari

Arca angsa adalah benar-benar memukau. Dan tentu sahaja boleh dimakan – diperbuat daripada karamel dan dihiasi dengan emas yang boleh dimakan. Dan perkara yang paling menarik adalah angsa yang berada di tengah benar-benar menari.

10. Rama-rama terbang

Ia bukan hanya kek itu sendiri yang kelihatan menakjubkan tetapi rama-rama karamel secara realitinya adalah benar-benar terbang! Ini adalah lebih daripada sekadar pembuatan kek yang hebat – ia juga merupakan kejuruteraan yang sempurna.

11. Grandissimo

Kek ini adalah 16.4 kaki tinggi dan kelihatan seolah-olah sangat ringan. Lilin karamel dan hiasan bunga membuat kek ini kelihatan lebih elegan dan lembut.

12. Baccarat

Hiasan yang banyak dibuat daripada karamel membuat kek ini benar-benar hebat. Nampaknya lampu kandil kristal ini harus ditempatkan di beberapa istana Eropah. Ketinggian kek adalah 11.4 kaki.

13. Romeo dan Juliet

Skala kek ini kelihatan jelas walaupun dalam foto. Tetapi apa yang mahu ditonjolkan adalah pencahayaan. Bahagian karamel lut sinar diterangi dengan cahaya lembut dan bahagian coklat, dengan cahaya yang agak kelam.

14. Istana Zwinger 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Для нас не существует времени суток, для нас не существует преград, для нас главное – ЦЕЛЬ 🎯🔥🔥🔥🔥🔥

A post shared by RENAT AGZAMOV (@renat_agzamov) on

Kek ini adalah karyanya yang paling luar biasa: seberat 4 tan, panjang 22 kaki, dan tinggi 11.4 kaki. Ciri-ciri kek ini dibuat dengan sangat terperinci.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SinarViral
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @SinarViral

Sumber: renat_agzamov|Instagram via EraBaru

 

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*