Comel & Lincah – Foto Comel Raja Nazira Safya Bersama Abangnya Buat Netizen ‘Geram’

Baru baru ini berlangsungnya larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah yang bertempat di Dataran Pavilion, Kuala Kangsar. DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah bersama DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim turut mencemar duli berangkat menghadiri acara larian itu.

Paling menarik perhatian netizen adalah anakanda baginda iaitu YTM Raja Kecil Besar, Raja Azlan Muzaffar Shah dan Raja Nazira Safya. Memang comel sangat!

 

 

Gambar pertama adalah semasa Hari Keputeraan Sultan Perak. Larian itu mendapat sambutan menggalakkan apabila berjaya menarik minat penyertaan kira-kira 5,000 orang peserta dari dalam dan luar negeri.

 

Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2017

Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2017! A run to celebrate Sultan’s birthday! Sultan Nazrin Muizzuddin Shah lead the run and joined by Tuanku Zara Salim, Raja Azlan Muzaffar Shah, Raja Nazira Safya, Tan Sri Michelle Yeoh, Dato Sri Jessy Lai and more than 6000 runners. #monspacemalaysia #monspace #msmediaentertainment #run #marathonrun

Posted by MS Media Entertainment on Sunday, 10 December 2017

 

 

 

Acara larian yang diadakan sempena sambutan ulang tahun DYMM Sultan Perak ini turut dihadiri YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr Zambry Bin Abd Kadir dan YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan yang menyertai larian bagi kategori VVIP sejauh 2 kilometer.

 

 

 

Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah kali ini turut diserikan dengan kehadiran pemenang pingat Sukan Paralimpik Rio 2016 negara iaitu Mohamad Ridzuan Mohamad Puzi, Abdul Latif Romly dan Siti Noor Radiah Ismail serta pemenang pingat perak Sukan Olimpik, Cheong Jun Hoong.

 

Masihkah anda ingat akan puteri kesayangan seluruh rakyat di Negeri Perak yang comel ini? Pernah satu ketika selepas pertabalan ayahanda engku Raja Nazira Safya iaitu Sultan Nazrin Shahsempena dinaikkan takhta menjadi Sultan Perak yang ke 35 selepas kemangkatan Almarhum Sultan Azlan Shah, gambar-gambar engku Raja Nazira Safya telah menjadi tular dan menarik perhatian rakyat Malaysia.


Raut wajahnya yang comel telah menarik perhatian nitizen seluruh rakyat Malaysia apabila gambar-gambar Raja Nazira Safya tersebar di dunia internet. Gambar aksi engku yang bersahaja seringkali menjadi “default picture” kepada kebanyakan profile pengguna di media sosial seperti facebook, twitter dan bermacam-macam lagi. Teruskan membaca untuk lebih kenali engku Raja Nazira Safya.

Raja Nazira Safya bersama kandanya Raja Azlan Muzzaffar Shah

Untuk makluman anda semua pembaca setia orangperak.com, Raja Nazira Safya adalah anakanda kedua dan satu-satunya puteri buat Sultan Nazrin Shah (Sultan Perak ke 35) dan juga Tuanku Zara Zalim (Permaisuri Perak ke 35). Engku Raja Nazira Safya punyai kekanda yang bernama Raja Azlan Muzzaffar Shah dengan perbezaan umur 3 tahun selepas kekanda engku Raja Nazira Safya dilahirkan.

Puteri negeri Perak yang comel dan disayangi rakyat jelata ini tidak lain tidak bukan Raja Nazira Safya telah dilahirkan di Hospital Pakar Damansara, Selangor. Engku dilahirkan pada jam 10:30 pagi bertarikh 2 Ogos 2011. Raja Nazira Safya juga merupakan cucunda kepada Almarhum Sultan Azlan Shah (Sultan Perak ke 34) dan Tuanku Siti Bainun binti Mohd Ali (Permaisuri Perak ke 34).

Raja Nazira Safya berpakaian tadika

Engku Raja Nazira Safya menerima pendidikan awal di Kuala Lumpur International School (Alice Smith School) sejak pada tahun 2014 lagi sehingga ke hari ini. Untuk makluman anda pembaca setia orangperak.com, Alice Smith School ditubuhkan sejak tahun 1946 di Malaysia dan ia adalah antara salah satu sekolah antarabangsa yang paling tua di Asia.

Keluarga Sultan Perak ke 35

Berikut adalah nama penuh Raja Nazira Safya serta gelaran rasmi yang dikurniakan:

Nazrin Shah, Raja Azlan Muzzaffar Shah

Sesungguhnya dan tidak dapat dinafikan lagi, kelahiran dan kehadiran Raja Nazira Safya dalam keluarga diraja Sultan Perak bukan sahaja menceriakan suasana keluarga dan kerabat diraja sahaja, malah rakyat jelata negeri Perak juga turut terasa akan kehadiran engku Raja Nazira Safya yang bukan sahaja menceriakan suasana di negeri Perak, bahkan di seluruh negeri dalam Malaysia.

Dalam Larian Hari Keputeraan Sultan Perak iaitu Sultan Nazrin Shah. Acara itu telah diadakan di Jalan Tun Razak, Kuala Kangsar, Perak. Terdapat dua kategori dalam acara itu iaitu acara 10km dan 11km.

Namun apa yang menarik perhatian ramai rakyat ialah keletah anak Sultan Perak yang turut sama menghadiri acara tersebut. Raja Azlan Muzzaffar Shah dan Raja Nazira Safiya kelihatan sungguh comel ketika menghadiri acara itu. Jelita kongsikan gambar keletah anak Sultan Perak itu

 

Sumber : Rizal Hakimm, Perak

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*