[VIDEO] “Best La Cite Ni..”- Drama Leftenan Zana, Jeritan Janna Nick Netizen ‘Kagum’, WOW Hebat!

Drama Leftenan Zana kini menjadi sebutan ramai apabila cerita ini mendapat sambutan dan respon positif daripada netizen meskipun pernah terpalit k0ntroversi.

Bagaimanapun, bagi netizen drama ini mempunyai kelainan dan membuatkan mereka suka menonton drama ini. Malah, salah seorang pelakon terkenal iaitu Janna Nick juga dipuji ramai apabila melihat lakonannya menerusi drama tersebut.

Antaranya babak yang dikongsi oleh Janna yang memerlukan dirinya menguatkan suara ketika berkawad juga sangat mencuri tumpuan ramai.

Diruangan komen, Janna dan drama ini juga menerima respon positif daripada netizen yang mengatakan drama ini best!

Video

Video

Komen:

Sinopsis Leftenan Zana

Mengisahkan mengenai impian Zana  yang bercita-cita mahu menjadi anggota tentera tetapi cita-citanya itu tidak direstui bapanya. Zana adalah anak perempuan bongsu Mejar (B) Rahmat

Sejak kecil, Zana sangat rapat dan manja dengan bapanya sehinggakan dia ingin menjadi seorang askar seperti Rahmat. Malangnya, Rahmat tidak suka dan tidak akan membenarkan Zana untuk menyertai bidang ketenteraan. Rahmat lebih mengharapkan Zaidi, anak lelaki sulungnya untuk menyambung legasinya tetapi Zaidi tidak berminat.

Walaupun dihalang, Zana tekad untuk meneruskan cita-citanya dan dalam diam telah membuat permohonan secara online untuk menjadi anggota tentera Angkatan Tentera Malaysia (ATM). Zana telah terpilih untuk menjalani ujian saringan dan akhirnya berjaya diterima sebagai pelatih ATM dan perlu menjalani latihan di Melaka.

Pada mulanya, Zana berbohong mengatakan bahawa dia diterima bekerja di sebuah syarikat swasta. Namun, di saat akhir Zana berterus terang kepada Rahmat dan ibunya, Mah.

Walaupun marah, Rahmat tetap menghantar Zana ke kem untuk latihan. Rahmat pasti Zana tidak akan bertahan lama di sana. Ujian Zana bermula dan ternyata apa yang dikatakan oleh bapanya tentang kepayahan di kem, semuanya benar. Selain Sarjan Qamar yang menggerunkan, Zana tertekan dengan pelbagai latihan yang memenatkan fizikal dan mental.

Di kem juga Zana turut dibuli oleh Raz yang membencinya. Sehinggalah suatu hari, Zana tekad membuat keputusan untuk melarikan diri daripada kem.

Adakah Zana akan terus berputus asa dan akhirnya mengaku kalah pada bapanya?

Artikel Berkaitan: Isu disindir Sheila Rusly… Janna Nick rasa lebih baik diam atas dasar hormat

ELAKON Janna Nick hanya mahu mengambil langkah berdiam diri tanpa mengeluarkan kenyataan mengenai status dimuat naik produser Sheila Rusly yang dikatakan seakan-akan memerlinya.

Janna atau Nurul Jannah Muner, 25, berkata dia banyak terhutang budi dengan syarikat penerbitan JS Pictures Sdn Bhd dan tidak layak memberi komen kerana menganggap Sheila serta suami, Azman Yahya atau Jinggo sebagai orang terhormat dalam industri.

“Saya tak nak cakap apa-apa mengenai perkara itu atau beri kenyataan sebab saya menghormati JS Pictures dan saya juga banyak terhutang budi dengan mereka.

“Apa yang boleh saya katakan, saya menganggap Sis Sheila dan Papa Jinggo sebagai orang yang sangat terhormat dalam industri seni dan saya tak layak nak komen apa-apa,” katanya kepada mStar Online.

Janna yang juga duta Drama Festival Kuala Lumpur 2019 (DFKL 2019) ditemui ketika sidang media di The New Straits Times Press (NSTP), Bangsar Kuala Lumpur pada Rabu.

Aktres itu diminta mengulas mengenai entri laman Instagram Sheila yang dimuat naik beberapa hari lalu untuk mempromosikan drama bersiri terbitannya yang dilakonkan oleh Janna selaku Leftenan Zana.

Status itu dikatakan menyindir Janna.

Biarpun isteri kepada pengarah Azman Yahya atau Jinggo tidak menyebut sebarang nama, namun ada pengikut laman Instagram mula mengaitkan Janna dengan kapsyen tersebut.

Menurut Janna, dia ada bertanya mengenai status tersebut dan Sheila tidak memberi sebarang reaksi negatif selain tidak mahu memanjangkan isu itu.

Kata Janna lagi, dia hanya akan mengulas lebih lanjut spekulasi mengenai hubungan dia dengan Sheila sekiranya pihak pengarah dan produser itu mengeluarkan kenyataan tentangnya.

“Saya ada bertanya kepada mereka dan tak ada reaksi negatif pun. Sekarang ni saya fokus pada bisnes dan mereka juga sibuk dengan kerjaya seni.

“Tak ada yang negatif pun. Macam yang saya katakan, tak ada apa perlu dikomen. Tapi saya hanya akan mengulas lebih lanjut kalau pihak sana bagi kenyataan,” ujarnya.

Hubungan Janna dengan Sheila sebelum ini baik namum ketika ini tidak dipastikan sejauh mana persahabatan mereka.

Sumber: Janna Nick via Himpuananceritalawak via limaumadu

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*