Abah Hanya Kerja Kilang Untuk Besarkan Saya, Luahan Pilu Aliff Syukri Buat Warganet Menitis Airmata

Bapa kepada usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Kamarzaman meninggal dunia lewat petang semalam akibat sera ngan jantung dan paru-paru berair.

Menerusi laman sosial Instagram miliknya, Aliff meluahkan perasaan sebak kerana arwah merupakan ‘tulang belakang’ sehingga membuatkan beliau berjaya menjadi pengasas empayar D’Herbs yang terkenal di Malaysia.

Menurut Aliff, bapanya juga sering menjadi tempat mengadu masalah ketika susah dan senang, kasih sayang serta sokongan yang tidak akan dilupakan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

saya memgalu2 org ramai di jemput hadir… esok..majlis yg amat bermakna.. . . allah shaja tahu perasaan sy ketika ini.. sy seakaan tak .. Tak percaya abah x ada lagi…11tahun lps sy niaga pasar dia dtg teman tiap minggu…..abah lah org kuat sy yg mendengar segala masalah sy selama ini…bila saya buat dherbs dia selalu tolong saya selama hampir 4tahun…abah2 jgn tinggalkan kri2.. abahlahh tempat kri mengadu susah senang…. ….kri x sempat nak balas budi abah…….tangan abah yg berjasa mencari rezeki besarkan saya…dgn kerja kilang,pengawal keselamatan sbb kri sampai hari ni… kasih sayang abah…..sokongan abah kri tak terbalas….. . . . Saya nak jemput kepada semua sahabat2 di ig….kiranya sudi datang utk sama2 solat jenazah esok di di Masjid Makmuniah Sg.Nipah,Sg Besar,Selangor esok jam 10.00 pagi sy akan disana…..mudahan kehadiran anda dapat bersama2 solat dan mendoakan buat arwah abah saya…tenang… dan plz kongsikan kpd mereka yg berhampiran di sana..sy terpaksa buat disana demi menghormati keluarga abah sy (mak dan abah saya bercerai)

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

allah shaja tahu perasaan sy ketika ini.. sy seakaan tak .. Tak percaya abah x ada lagi…11tahun lps sy niaga pasar dia dtg teman tiap minggu…..abah lah org kuat sy yg mendengar segala masalah sy selama ini…bila saya buat dherbs dia selalu tolong saya selama hampir 4tahun…abah2 jgn tinggalkan kri2.. abahlahh tempat kri mengadu susah senang…. ….kri x sempat nak balas budi abah…….tangan abah yg berjasa mencari rezeki besarkan saya…dgn kerja kilang,pengawal keselamatan sbb kri sampai hari ni… kasih sayang abah…..sokongan abah kri tak terbalas…..

. . .

Saya nak jemput kepada semua sahabat2 di ig….kiranya sudi datang utk sama2 solat jenazah esok di di Masjid Makmuniah Sg.Nipah,Sg Besar,Selangor esok jam 10.00 pagi sy akan disana…..mudahan kehadiran anda dapat bersama2 solat dan mendoakan buat arwah abah saya…tenang… dan plz kongsikan kpd mereka yg berhampiran di sana..sy terpaksa buat disana demi menghormati keluarga abah sy (mak dan abah saya bercerai)

“Allah sahaja tahu perasaan saya ketika ini.. Saya seakan tak percaya abah tak ada lagi… 11 tahun lepas saya niaga pasar dia datang teman tiap minggu…

“Abah lah orang kuat saya yang mendengar segala masalah saya selama ini. Bila saya buat D’Herbs dia selalu tolong saya selama hampir 4 tahun.

“Abah jangan tinggalkan Kri. Abah lah tempat Kri mengadu susah senang. Kri tak sempat nak balas budi abah. Tangan abah yang berjasa mencari rezeki besarkan saya.

“..dengan kerja kilang, pengawal keselamatan sebab Kri sampai hari ni… Kasih sayang abah, sokongan abah Kri tak terbalas,” tulisnya.

Rata-rata rakan selebriti dan pengikut turut mengambil kesempatan bagi mengucapkan takziah atas kehilangan bapanya yang tercinta itu.

Salam takziah…

Banyakkan bersabar…

Semoga datuk & keluarga terus kuat…

Semoga d0sa2 orang tua kita diampunkan…

Jena zah dikebumikan di Masjid Makmuniah Sg. Nipah, Sungai Besar, Selangor pada jam 10 pagi ini. Semoga rohnya ditempatkan bersama orang beriman.

Sumber : Aliff Syukri

“Aliff sayang Abah..” –

Sebelum ini melalui perkongsian di IG usahawan Dato’ Aliff Syukri, dikhabarkan ayahnya telah dimasukan ke wad ICU kerana masalah jantung yang dihadapi.

Namun berita mengejutkan telah diterima menerusi update terbaru di IG, difahamkan ayah kepada usahawan tersebut telah menghebuskan nafasnya yang terakhir hari ini.

Ayah Aliff Syukri kembali ke Rahmatullah

Berita sedih itu telah disampaikan oleh wakil Dato’ Aliff melalui muat naik di IG memberitahu, bapa usahawan tersebut telah kembali ke Rahmatullah dan memohon agar mendoakan ar wah ditempatkan dikalangan hambaNya yang beriman.

Ser angan jantung tahap tiga dan paru2 berair

Difahamkan, bapa usahawan tersebut telah sa kit selama dua minggu namun selepas mengetahui bapanya dise rang sa kit jantung Dato’ Aliff dengan segera membawanya ke hospital untuk mendapatkan rawatan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

doakan abah saya selamat.. abah kena kuat saya tak puas berbakti pda abah😭😭syukri byk dosa dgn abah.. . . . Ya Allah….abah saya dtg ke rumah kelmarin cakap sesak nafas dah hampir 2minggu di kampung… .. x telefon x apa terus dia dtg…..lepas hantar ke hospital Dr cakap abah saya kena serangan jantung stage 3 dan Paru2 penuh air….doakan segala nya dipermudahkan dan abah saya kembali sihat dah 2minggu sakit katanya tapi dia kata ingat biasa2 je…..dia kalau boleh mmg x nak susahkab anak tapi kadang2 sikap dia tu membahayakan nyawa😩 dia senyap sahaja di kampung dan bila saya tngok pelik saya bawa terus gi cekup di hospital..dan trus masuk icu😢😢 sy dah cuba buat yg terbaik….. kalau tak cepat mungkin akan jadi sebaliknya….doa yg terbaik…

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

siapa ada impian mcm saya?? saya jadi mcm ni sbb saya tahu family saya bukan asal dr org senang… sy percaya dimana ada usaha disitu ada jalan.. setuju tak??.. . . saya pernah duduk rumah setinggan dan rumah flat dan ni inpian saya nak ada rumah penhouse di tengah bandar dan mejoriti yg duduk sini bukan2 org biasa,ahli politik, forener, doctor pakar, malah datin sri rosmah pun ada rumah disini… hari ni sy bawa dia tidur sini sbb nak abah saya happy lihat usaha anak dia sendiri anak pengawal keselamatan pun mampu berjaya.. walaupun dulu org panggil saya bodoh belajar sbb tak masuk u.. Sy akan cuba bahagiakan abah saya… dulu dia dah susah utk saya.. skrg masanya saya balas jasa dia…dan sekrang sy mampu mengubah kehidupan saya dr duduk rumah flat sek 20 shah alam block 19 skrg sy ada rumah sendiri disini dgn nilai rm5juta

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Takziah buat Dato’ sekeluarga, semoga tabah

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @SinarViral

Sumber : CiteMalaya

Apa kata anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*